Protesta para SPAK, ja çfarë kërkon Aleanca për Mbrojtjen e Teatrit

Aleanca për Mbrojtjen e Tetarit Kombëtar po zhvillon një protestë para godinës së SPAK, si pasojë e mos transparencës të hetimet e kryera deri tani nga kjo strukturë lidhur me Teatrin Kombëtar.

Regjizori i njohur Robert Budina i drejtoi disa pyetje SPAK dhe kërkoi të zbatohet procedura e konstatimit të veprave penale të kryera nga personat e akuzuar dhe vendosjen përpara drejtësisë .

Ai u drejtua me këto pyetje:

-Ne i kërkojmë SPAK një informacion të plotë duke ruajtur sekretin hetimor.

-Ku është situata procedurale nga data 20 maj kurë është bërë kallëzimi penal ?

-Kush është thirrur të japi shpjegime, në cfarë cilësie dhe a janë marrë dhe sekuestruar të gjitha tabulatët telefonike të personave të akuzuar ?

LEXO EDHE  Bilanc tragjik/ 6 të vdekur nga koronavirusi në 24 orët e fundit në Shqipëri

-A janë bërë veprime konkrete në sekuestrimin e provave materiale që të bëhet e mundur zbardhja e ngjarjes kriminale të ndodhur me shembjen e Tetarit?

-Cilat janë veprimet që SPAK ka bërë në lidhje me vendimin që prokuroria ka marrë për sekuestrimin preventive të truallit të Teatrit Kombëtar?

Aleanca kërkon që SPAK të kryej detyrën që ja përcakton ligji dhe të bëjë menjëherë zbardhjen e plotë të ngjarjes kriminale që Bashkia e Tiranës në bashkëpunim me Shtetin Shqiptarë kanë bërë duke shembur Teatrin Kombëtar në kundërshtim me të gjitha procedurat ligjore.