Ekstradimet me SHBA-në, qeveria arrin parimisht marrëveshjen për ndryshimin në ligj

Qeveria e Shqipërisë ka miratuar në parim një traktat ekstradimi me Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Më parë, Shqipëria dhe Shtete e Bashkuara të Amerikës nuk kanë pasur një marrëveshje sa i përket ekstradimit të personave të dënuar në këto dy vende.

LEXO EDHE  25-vjeçari ra nga skela, policia arreston inxhinierin/ Procedohet penalisht pronari i firmës ndërtuese

Pas miratimit të këtij vendimi, hapet rruga për të ndërmjetësuar me palën amerikën për të arritur një marrëveshje finale për ekstradimin e personave që kërkohen nga drejtësia shqiptare, por që ndodhen në territorin amerikan.