Facebook-ut i ”ikin” reklamat, Zuckerberg humb 7.2 miliardë dollarë

Facebook CEO Mark Zuckerberg during the introduction of the new Facebook platform into the Android OS called Home app at an event at Facebook Headquarters in Menlo Park, California, USA 04 April 2013. ANSA/PETER DaSILVA

Themeluesi i Facebook Mark Zuckerberg humbi 7.2 miliardë dollarë pasi disa kompani hoqën reklamat nga rrjeti i Facebook Inc.

Aksionet e kompanisë së mediave sociale ranë me 8.3% të premten e 26 qershorit, pasi Unilever, një nga reklamuesit më të mëdhenj në botë, iu bashkua markave të tjera.

Unilever tha se do të ndalonte shpenzimin e parave një rrjetin social Facebook këtë vit.

Rënia e çmimit të aksionit hoqi 56 miliardë dollarë nga vlera e tregut të Facebook dhe shtyu vlerën neto të Zuckerberg në 82.3 miliardë dollarë, sipas Indeksit të Bloomberg Billionaires.