Studimi/ Kafshët mund të nxisin valën e dytë të koronavirusit

Kafshët mund të shndërrohen në ‘rezervuarë’ koronavirusi dhe të jenë kësisoj shkaktarë të një vale të dytë, tregon një studim.

Kërkues nga University College London thonë se nevojitet një përpjekje globale për të monitoruar shpërthimet e mundshme të virusit në popullata rreth botës.

Ata pretendojnë se nëse virusi bëhet i shpeshtë në popullatat e kafshëve që jetojnë njerëzve, si te kafshët shtëpiake apo ato të fermës, mund të ketë një shpërthim në atë zonë.

LEXO EDHE  Pipero: Ja kur i vjen fundi pandemisë

Autorët nxisin botën akademike të bëjë më shumë kërkime për lidhjen e kafshëve me COVID-19 me shpresën se kjo mund të ndalojë këtë parashikim të frikshëm të tyrin.