COVID në rajon/ Bullgaria heq kufizimet, pavarësisht rritjes së rasteve me COVID-19

Bullgaria do të lehtësojë më tej masat kundër koronavirusit, edhe pse është shënuar një rritje të rasteve dhe shqetësimeve që vendi po përjeton një valë të dytë infeksioni.

Veshja e maskave në hapësirat publike të mbyllura siç janë dyqanet, nuk do të jetë më të detyrueshme në vendin e Europës Lindore, megjithëse kërkesa mbetet në fuqi për transportin publik, farmacitë dhe spitalet.

”Klubet e natës do të lejohen të rihapen, konferencat dhe kongreset mund të organizohen përsëri dhe sportet e mbyllura dhe ngjarjet stërvitore do të lejohen. Masat antiepidemike si distanca sociale duhet të respektohen ende në të gjitha aktivitetet”, deklaroi qeveria.

LEXO EDHE  Vaksinimi me detyrim, Greqia vendos gjoba pas ditës së nesërme

Bullgaria ka vendosur rekord për numrin e infeksioneve të regjistruara brenda një jave.

Midis 8 dhe 14 qershorit janë regjistruar 555 raste të reja, numri më i madh që nga shpërthimi i epidemisë.

Një total prej 3 266 rastesh dhe 172 viktimash janë regjistruar në vend.