Kompania e njohur tërheq produket e mishit nga tregu nga frika e infeksionit

Një kompani e New Jersey po tërheq gati 18,143 kg produkte të viçit të papjekur, sepse ato mund të jenë të kontaminuara me E. coli O157: H7, njoftoi të shtunën Shërbimi i Sigurisë dhe Inspektimit të Ushqimit i Departamentit Amerikan të Bujqësisë.

Produktet e viçit të papërpunuara, të prodhuara nga Lakeside Refrigeration Services, një kompani në New Jersey, u dërguan në vendet me pakicë në të gjithë vendin, sipas FSIS.

Produktet e tërhequra janë prodhuar më 1 qershor dhe kanë numrin e themelimit “EST. 46841” brenda markës së inspektimit USDA.

LEXO EDHE  Pandemia/ Ekspertët: Pranvera do të jetë normale, por në dimër sërish infektime

1coli O157: H7 është një bakter potencialisht vdekjeprurës që mund të shkaktojë dehidrim, diarre të përgjakshme dhe dhimbje barku 2-8 ditë (3-4 ditë, mesatarisht) pas ekspozimit të organizmit, thuhet në njoftimin e tërheqjes nga FSIS.

FSIS thotë se problemi u gjet gjatë testimit rutinë, dhe se nuk ishte raportuar asnjë raport i konfirmuar për reaksione anësore për shkak të konsumit të këtyre produkteve.