Dokumentar/ 1 vit Vetëvendosje në Shqipëri

Lëvizja Vetëvendosje, sot bën një vit me qendër në Shqipëri. Nëpërmjet një video-dokumentari të shpërndarë në rrjetin social Facebook, ka sjellë në vëmëndje të gjitha protestat dhe kundërshtimet ndaj qeveritarëve.

Drejtori ekzekutiv i “Lëvizja Vetëvendosje” në Shqipëri, Bojken Abazi, në një prej protestave dëgjohet duke thënë: Jemi dy shtete që kemi nevojë për njëri tjetrin. Jemi një komb që mund të përparojmë vetëm të bashkuar.

LEXO EDHE  VOA: Epidemia në Shqipëri po thellohet

Pjesë të dokumentarit janë edhe deklaratat e kryeministrit në detyrë të Kosovës, Albin Kurti, ku thotë se po festoon fitoren e Vetëvendosjes, ku dhe falenderon të gjithë aktivistët dhe vullnetarët, si në Prishtinë dhe në Tiranë. Ndiqni videon më poshtë: