COVID-19/ Ku janë fasoneritë me të prekura?

Marjeta Dervishi

Ministria e Shëndetësisë ka dhënë detaje lidhur me kategoritë e prekura nga koronavirusi në vendin tonë. Duke iu përgjigjur interesimit të gazetarëve, Marjeta Dervishi nga Instituti i Shëndetit Publik, deklaroi se deri tani nuk ka asnjë të prekur me koronavirus në Call Center, ndërsa nuk ka gazetarë të tjerë të infektuar përveç 1 rasti të raportuar pak ditë më parë.

Sa ka shkuar numri i gazetarëve të prekur?

LEXO EDHE  Studimi/ Më pak vdekje nga Covid-19 nëse vaksinohemi kundër gripit

Nga raportimi i fundit nuk kemi ndryshime.

A ka të prekur në kompanitë call center dhe nëse po sa?

Nuk na rezulton të kemi raste pozitive

Ku janë fasoneritë me të prekur?

Nga hetimi epidemologjik, shpërthimi lidhet me fasoneritë e Krujës dhe më pas është bërë gjurmimi i kontakteve.

Lexo edhe:

Bilanci i ri i COVID/ Rritet numri i të shtruarve në spitale, ku zgjerohet harta e të prekurve