Franca jep 300 miliardë dollarë për bizneset e mëdha dhe ndërmarrjet e mesme e të vogla

Shtetet europiane janë duke menduar sesi të ndihmojnë bizneset që të mund të rimarrin veten, pas koronavirusit.

Franca ka ndarë 300 miliardë dollarë kredi në dispozicion të biznesit të madh, por edhe të ndërmarrjeve të mesme e të vogla.

Kreditë nëpërmjet Bankës së Investimeve Publike BPI Francë janë me interesa 0.25 përqind. Shifra përbën 12.4 përqind të GDP-së kombëtare franceze.

LEXO EDHE  Covid-19/ Britani, 118 viktima dhe 2405 raste të reja në 24 orët e fundit

Në ndryshim nga Italia, fondi francez është edhe për biznesin e madh. Vlera e kredisë shkon deri në 25 përqind të xhiros vjetore të kompanive.