Rama gjen “armikun” e Covid 19/ Kufizon ecjen në këmbë, por jo PPP

Kryeministri Edi Rama prej disa ditësh komunikon masa duke kufizuar lëvizjet e qytetarëve. Fillimisht si masa për të kufizuar përhapjen e koronavirusit, Rama njoftoi mbylljen e shkollave dhe kopshteve, më pas mbylli lokale dhe restorante.

Si një masë tjetër njoftoi ndalim qarkullimin me automjete, më pas ndaloi qëndrimin e njerëzve në parqe.

Të gjitha masat që ka publikuar, Rama i ka lidhur me faktin se ato mbeten mënyra e vetme për të fituan luftën me Covid 19.

Por ajo që bie në sy është fakkti se pavarësisht situatës së luftës me armikun e padukshëm, sikundër Rama ka quajtur Covid 19, duket se mungojnë fondet në fushën e shëndetësisë.

LEXO EDHE  Hyri me drogë nga Shqipëria, arrestohet shoferi! Detajet

Ramës i është propozuar që paratë që i ka akorduar oligarkëve përmes PPP-ve të përdoren për përballimin e situatës.

Sot kitet që shërbejnë për testet llidhur me identifikimin e një pacienti me Covid 19 duket se janë me pikatore, pasi pothuajse çdo ditë ulet numri i atyre që i nënshtrohen testeve.

Po kështu nuk ka ndonjë reagim ndaj paketave të propozuara nga biznesi, sikundër nuk ka të deklaruar blerje respiratorësh.