Eksperti i Harvardit: Qetësohuni! Gripi sezonal shkakton më shumë vdekje se koronavirusi

Një studiues në fakultetin e mjekësisë të Harvardit mendon se bota do të arrijë ta mundë virusin e ri, që sipas tij, nuk është më i rrezikshëm se gripi sezonal.

“Gripi sezonal është më i përhapur dhe shkakton më shumë vdekje se sa COVID-19″, ka deklaruar Kee Park.

“Në shtetet e Bashkuara, vitin e kaluar, rreth 34 mijë amerikanë vdiqën si pasojë e gripi sezonal. Është një numër masiv, por duket se vëmendja më e madhe është tek COVID-19”, ka shtuar ai.

LEXO EDHE  Olti Curri akuza të forta Edi Ramës dhe Besa Shahinit

“Kjo po ndodh për faktin se është një virus i ri dhe njerëzit janë më të predispozuar t’i frikësohen gjërave që nuk kuptojnë”, ka thënë Kee Park.