Jep dorëheqjen zëvendësministri

Elton Haxhi ka dhënë dorëheqjen nga posti i zëvendësministrit të Ekonomisë dhe Financave.

Elton Haxhi

Raportohet se shkak për largimin e Haxhit është bërë konflikit që ai ka pasur me ministren Anila Denaj.

“Nuk mund të vazhdoja më në atë detyrë”, është shprehur Haxhi për News24.

Kush është Elton Haxhi?

Elton Haxhi ka lindur në 21 qershor 1972 në Tiranë. Ai ka mbaruar studimet e larta në Universitetin e Tiranës në 1995, dega Financë Kontabilitet, dhe ka diplomë të avancuar për kontabilitet dhe biznes nga Shoqata e Kontabilistëve të Çertifikuar (ACCA) në Angli. Aktualisht mban titullin profesional Auditues Ligjor, dhënë nga Instituti i Ekspertëve Kontabël të Autorizuar (IEKA) në vitin 2000.

Haxhi ka një eksperiencë profesionale mbi 24 vjeçare në fushat e auditimit, raportimit financiar, taksave, dhe drejtimit financiar. Z. Haxhi ka qenë i angazhuar në pozicione drejtuese për më shumë se 7 vjet me Ernst&Young Albania dhe KPMG Rusi. Përpara emërimit si zëvendësministër, ai ka qënë drejtuesi kryesor i shoqërisë së auditimit Baker Tilly Albania (ndër 10 kompanitë e auditimit më të mëdha në botë). Ndër të tjera, ka qënë ekspert kryesor në disa projekte asistence, si ai i Bankës Botërore në fushën e përmirësimit të raportimit financiar (EQ-FINREP) si edhe ekspert kombëtar financiar i projektit UNDP-STAR 1 që ka asistuar gjatë reformës administrative-territoriale për bashkimin dhe rritje kapacitetesh të Njësive të Qeverisjes Vendore (2014-2016).

LEXO EDHE  Vetëvrasja te “Shefet Ndroqi”/ Reagon spitali: Pacienti kishte katër ditë i shtruar

Në tetor 2017 është emëruar Zëvendësministër i Financave dhe Ekonomise, përgjegjës për sektorin e të ardhurave fiskale, kontabilitetin, auditimin, kontrollin financiar, etj. Ai është gjithashtu drejtues i procesit të “screening” për hapjen e negociatave me Bashkimin Evropian për kapitujt që lidhen me tatimet, doganat, ligjin e shoqërive tregtare, kontabilitetin, auditimin dhe kontrollin financiar.

Më herët, është larguar nga detyra dhe zëvendësministri tjetër Erjon Luçi.