Celularët të grabisin, policia të përgjon

Nga Klodian Tomorri

Jeta e qytetareve shqiptare u be me e mire kete jave. Shume shpejt, cdo shqiptar nga 0 deri ne 100 vjec mund te pergjohet nga nje polic i thjesht, pa urdher gjykate, pa autorizim prokurori. Kjo eshte shkelje flagrante e te drejtave themelore te njerit.

Dhe shpesh regjimet qe shkelin te drejtat themelore, jane njekohesisht edhe regjime kleptokratike, ku kasta sunduese grabit cdo dite qytetaret e vet.

Ironikisht diten qe doli projektligji i pergjimeve, kompanite celulare, te pakten 2 prej tyre, Vodafone dhe Albtelekom kane rritur tarifat ne menyre te sinkronizuar. AKEP dhe Autoriteti i Konkurrences dredhin zinxhiret.

LEXO EDHE  Abuzimi/ Çfarë fshihet pas? Albpetrol shet sasinë gjigande të naftës, me çmim në minimumin historik

Ne nje shtet normal, kete nuk do te guxonte ta bente asnje kompani. Por kur bien te drejtat e njeriut, ligji dhe institucionet perdoren jo per te mbrojtur qytetaret, por per t’i grabitur ata.

Tani shqiptareve u kane mbetur te flasin ne telefon. Te paguajne me shtrenjte dhe te pergjohen nga nje polic militant.