Vodhën informacionet e 147 milion qytetarëve, SHBA akuzon 4 hakerat kinezë

SHBA akuzoi 4 shtetas kinez të dyshuar për sulm kibernetik ndaj kompanisë së statistikave Equifax. Në vitin 2017 u prekën rreth 147 milion qytetarë amerikanë, kur hakerat vodhën informacione të vlefshme si emra dhe adresat e tyre.

Të 4 personat e akuzuar i përkasin Ushtrisë Liberale Kineze. Vetë kompania Equifax deklaroi se sulmi ka ndodhur gjatë muajve maj dhe korrik të vitit 2017 derisa u zbuluan.

LEXO EDHE  Bota “në sherr” për maskat kineze

Ky incident është regjistruar si një prej më të mëdhenjve në histori. Kjo kompani përmban informacione personale të 820 milion personave dhe të mbi 91 milion bizneseve.