Studimi/ Ja sa zgjat orgazma tek femrat

Një studim i ri ka zbuluar se mesatarisht u duhen grave 13 minuta dhe 25 sekonda për të pasur një orgazëm të vërtetë.

Në hulumtimet që janë bërë, grave iu kërkua të matnin më një kronometër momentin kur u ngjallën seksualisht deri kur të arrinin kulmin.

Rreth një në gjashtë nga ato që morën pjesë thanë që ata kurrë nuk u kulmuan gjatë marrëdhënies seksuale. Kurse pjesës tjetër, koha që u desh, shkonte nga 5 minuta 42 sekonda deri në 21 minuta.

Pothuajse nëntë në dhjetë nga ata që morën pjesë në hulumtim raportuan ndjesi më të gjata kur u pozicionuan në majë.

Shkencëtarët që realizuan studimin midis tetorit 2017 dhe shtatorit të kaluar besojnë se janë të parët që matin “latencën orgazmike” – hendeku midis zgjimit dhe kulmit.

Gjithsej morën pjesë 645 gra të drejta nga 21 vende – një e pesta e tyre nga Britania e Madhe – dhe të gjitha ishin martuar ose në marrëdhënie afatgjata. Mosha mesatare ishte 30, por duke shkruar në The Journal Of Sexual Medicine, ekipi nga Instituti i Shkencave Mjekësore Kadave të Indisë tha se mosha e grave dhe sa kohë kishin qenë me partnerin e tyre nuk kishin një efekt të rëndësishëm në sa kohë zgjati orgazma.

LEXO EDHE  Mundësi për jetë?/ Shkencëtarët zbulonë liqene me ujë të kripur në Mars

Ata përcaktuan momentin e ngjalljes si “një dëshirë e fortë për seks në prani të stimujve erotikë, të cilat siguroheshin nga partneri, metodat audiovizuale ose të dy”, dhe arritën në përfundimin se koha mesatare për të arritur orgazmën ishte 13 minuta dhe 25 sekonda.

Studimi, megjithatë, nuk arrin të përmend një fakt thelbësor: sipas hulumtimeve nga viti 2009, koha mesatare e burrave për orgazëm është vetëm gjashtë minuta.

Ndërkohë, një hulumtim i veçantë në Universitetin e Gjenevës zbuloi se orgazma femërore shoqërohet nga tre deri në 15 kontraksione të pavullnetshme të muskujve të legenit dhe se ngjarja zgjat midis tre dhe 26 sekonda.