Mafia shqiptare, Belgjika në alarm, takim me ekspert të 9 vendeve që kanë të njëjtin problem

Belgjika në alarm për veprimtarinë e mafies shqiptare. Javën e kaluar Drejtoria e Përgjithshme e Policisë Gjyqësore në Belgjikë zhvilloi një takim me specialistë nga Italia, Franca, Holanda, Britania e Madhe, Gjermania, Spanja, Suedia, Norvegjia dhe madje Australia për të diskutuar rreth mafies shqiptare.

Klanet shqiptare në Belgjikë janë tepër të njohur dhe kjo ka detyruar përfaqësuesit e policisë të ndërmarrin iniciativa të tilla, të cilat diskutohen në masë të gjerë dhe me specialistë të vendeve që nuk janë më pak të prekura.

LEXO EDHE  ‘Thuaj që vdiq nga Covid’/ Pipero ju përgjigjet ‘teoricienëve konspirativë’: Po hyre në spital, i sëmuri ...

Në këtë takim veprimtaria e mafies u krahasua me atë të zhvilluar në serialin e filmit Taken të vitit 2008.

François Farcy, Drejtor Gjyqësor i Policisë Gjyqësore Federale (PJF) të Mons-Tournai, një ekspert i mafies shqiptare, thotë se puna me klanet është tepër e vështirë.