Mashtronin klientët dhe jepnin kredi me interes të lartë, KQK mbyll dy kompani financiare

Banka Qendrore e Kosovës ka marrë vendimin për mbylljen e veprimtarisë së dy institucioneve mikrofinanciare.

Bëhet fjalë për mbylljen e “Monegon” dhe “Iute Credit”-in, pasi sipas BKQ, këto dy kompani nuk kanë respektuar normat e interesit në Kosovë, duke dhënë kredi me norma interesi deri në 30 për qind.

LEXO EDHE  Vajza 7-vjeçare humb jetën nga mjekimi i gabuar/ Flet mjeku pas akuzave

Ndërkohë që më herët edhe mediat në Kosovë, si Indeksonline, kanë raportuar për mashtrim të klientëve që bëhej nga ana e këtyre dy kompanive financiare, të cilat ju bënin oferta klientëve në formën e fajdeve të legalizuara.