Reforma Zgjedhore, halli më i madh ku do i gjejnë partitë paratë/ Ironia e Ylli Manjanit

Ylli Manjani, ish-ministër i Drejtësisë, ka ironizuar diskutimet dhe debatet që po zhvillohen për reformën zgjedhore. Manjani shkruan se halli më i madh ♪7shtë se nga do i marrin lekët partitë, nga buxheti apo privati, ndërkohë që s’thuhet asnjë fjalë si do të garantohet që shqiptarët të zgjedhin.

“Si do ta bëjnë që vota e tyre të ketë njësoj vlerë, kudo ajo hidhet? Si do ushtrohet demokracia direkte, kur politika dështon? Si të ndalet monizmi dhe të ndërtohet një pushtet politik që qeveris dhe jo sundon? Si të mandatohet një qeveri negociatore me shoqërinë dhe një opozite kërcënuese ndaj qeverisë?

Asnjë fjalë të vetme.

Vetem për pare, të drejta partish, komisionesh, ankimesh, gjobash e procedurash. A thua se ky është qëllimi i zgjedhjeve të caktojmë kush ka të drejtë të fitojë para e kush të emërojë komisionerë.

Kulmi!

Ka të drejtë Boschart”, ironizon Manjani.

Postimi nga Ylli Manjani

Shihni me vemendje se për çfarë reforme zgjedhore po zihen.

LEXO EDHE  Premtimet e Ramës/ Denaj tregon sa do të jenë rrogat e mjekëve

Halli më i madh është nga ti marrin paret partitë, nga buxheti apo nga privati. Me t’thënë mendja se vërtetë nuk e dinë se ku të gjejnë para… hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Kanë harxhuar gjithë ditën e lume sot vetëm për këtë punë.

Çfarë reformë! E denjë fiks për Boschart gishtin. 🖕

Ndërkohë ende asnjë fjalë të vetme, si do të garantohet që shqiptarët të zgjedhin? Si do ta bëjnë që vota e tyre të ketë njësoj vlerë, kudo ajo hidhet? Si do ushtrohet demokracia direkte, kur politika dështon? Si të ndalet monizmi dhe të ndërtohet një pushtet politik që qeveris dhe jo sundon? Si të mandatohet një qeveri negociatore me shoqërinë dhe një opozite kërcënuese ndaj qeverisë?

Asnjë fjalë të vetme.

Vetem për pare, të drejta partish, komisionesh, ankimesh, gjobash e procedurash. A thua se ky është qëllimi i zgjedhjeve të caktojmë kush ka të drejtë të fitojë para e kush të emërojë komisionerë.

Kulmi!

Ka të drejtë Boschart: 🖕🖕🖕