Zjarret masive, Meta apel institucioneve/ Inkurajon Emergjencat Civile dhe FA

Presidenti Ilir Meta ka reaguar lidhur me përhapjen e zjarreve në disa qarqe, ndërsa i ka drejtuar një apel institucioneve që të koordinohen në kohë për përballimin e situatave.

“Presidenti i Republikës Ilir Meta është duke ndjekur me shumë shqetësim situatën aktuale të shkaktuar nga përhapja masive e zjarreve në disa qarqe të vendit, veçanërisht në Gjirokastër dhe Lezhë.

Presidenti Meta inkurajon personelin e Forcave të Armatosura dhe të Ministrisë së Brendshme, njësitë e Emergjencave Civile, si dhe drejtuesit e pushtetit vendor në këto qarqe, për marrjen e menjëhershme të të gjitha masave efektive të emergjencës, për të neutralizuar vatrat e zjarrit dhe për t’iu ndodhur pranë qytetarëve të cilët mund të rrezikohen nga përhapja masive e tyre.

LEXO EDHE  Koronavirusi, simptomat dhe si duhet të ruheni/ Mënjanoni kontaktet me këdo që ka temperaturë

Presidenti Meta duke theksuar rëndësinë e ruajtjes së mjedisit dhe të natyrës, u bën thirrje dhe nxit institucionalisht autoritetet qendrore e vendore, për koordinimin në kohë, me qëllimin përballimin me efektivitet të situatës, për t’u ardhur në ndihmë zonave të prekura nga zjarret, veçanërisht për eliminimin e rrezikut për jetët e qytetarëve”, thuhet në reagimin e Kreut të Shtetit.