Alarmohen investitorët e huaj: Gjeni zgjidhje, po na pengoni në biznes

Dhoma Amerikane e Tregtisë në Shqipëri (AmCham), Shoqata Gjermane e Industrisë dhe Tregtisë në Shqipëri (DIHA) dhe Dhoma Ndërkombëtare e Tregtisë (ICC) po ndjekin me shqetësim të thellë situatën aktuale politike në Shqipëri.

Shumë nga anëtarët tanë kanë shprehur frustrim lidhur me pasigurinë politike që po ndikon drejtpërdrejt negativisht në klimën e biznesit dhe ekonominë shqiptare.

Ne i bëjmë thirrje të gjitha partive politike që të gjejnë një zgjidhje për këtë situatë.

LEXO EDHE  Vetingu/ Dyshimet, Petrit Aliaj shleu borxhin 100 mijë USD për 3 vjet, vetëm me rrogën e gjyqtarit

Çdo ditë që kalon pa marrëveshje dëmton besimin e qytetarëve në sistemin tonë politik
dhe ekonomik, duke penguar investimet e mundshme ndërkombëtare.

Komuniteti ynë i biznesit kërkon fuqishëm që të gjithë palët e përfshira – veçanërisht Qeveria dhe Opozita – të veprojnë me përgjegjësi dhe të bëjnë çdo përpjekje për t’i dhënë fund ngërçit politik në dobi të stabilitetit në vend.