Basha i ashpër nga Londra: Për demokraci janë këputur koka mbretërish

Pa pasur një parlament që është peng i votës së lirë jo i kriminelëve, nuk ka zhvillim ekonomik, mundësi të barabarta për të gjithë.

Kështu u shpreh nga Londra, kreu demokrat Lulzim Basha, ku zhvilloi një takim me emigrant shqiptarë që jetojnë dhe punojnë në Britaninë e Madhe.

Basha theksoi se për demokraci janë këputur koka mbreterish dhe këtu në Londër e dini më mirë se kushdo.

“Sa herë që monarku futet në parlament për të mbajtur fjalën e saj, i përplaset dera e dhomës së komuneve në fytyrë, për t’i kujtuar në mënyrë simbolike se ai nuk mund të ketë çdo pushtet në dore, garancia për drejtesinë që funksion për të gjithë njësoj nëse janë aristokratë apo refugjatë.

LEXO EDHE  FOTO/ Situata dramatike në Kakavijë, shpërthejnë memet në rrjet

Ligji është i barabartë për të gjithë. Prandaj, shqiptarët ia dalin të ndërtojnë në një kohë të shkurtër jetë shumë më të mirë në Angli se në shtëpi.

Një qeveri që punon kundër qytetarëve bie. Ky është kufiri që ndan lirinë nga tirania, ku qeveria ka frikë popullin, opinionin publik.

Ndërsa në Shqipëri është frika dhe terrori si mënyrë synimi. Baza e kësaj janë zgjedhjet e lira dhe të ndershme”, tha Basha.