PAMJE TË RËNDA/ Si përdhunohet e reja kosovare nga 3 ushtarët serbë para familjes

Në ditën kur Kuvendi i Kosovës po mbanë seancën plenare për votimin e rezolutës për genocidin serb, deputetja Flora Brovina ka paraqitur para mediave një dëshmi tronditëse.

Deputetja e PDK-së ka treguar një dëshmi ku shihet se si ushtarët serbë dhunojnë një femër në Kosovë, ndërsa sipas saj dhunimi është kryer në sy të familjarëve. Brovina ka treguar për këtë një fotografi, e marrë nga aparati i humbur i një ushtari serb.

“Rasti në fjalë është një fotografi që është gjetur në aparatin e një ushtari serb që dëshmon aktin, mënyrën se si i kanë dhunuar gratë. Kjo është vetëm njëra nga mënyrat kur i kanë detyruar familjarët që ta shohin aktin e dhunës seksuale. Shumë raste kemi kur ato janë mbledhur shumë në numër dhe sistematikisht janë dhunuar nga ushtarët serb”, tha ajo.

LEXO EDHE  Jo vetëm flokë me stil, deputeti shqiptar ka edhe biçikletë pink

Brovina nuk tregoi detaje rreth vendit ku është shënuar rasti në fjalë, për shkak të privatësisë, por tha: “Gruaja është 50 vjeçare kur ka ndodhur ka qenë 35 vjeçare. Tani është zgjuar vetëdijësimi institucional që për këto viktima të ngriten aktakuza. Serbia është fajtorja”.