ALARM/ Kanceri agresiv i lëkurës! Përfitoni nga Vizitat Falas te HYGEIA në datat 13-20 Maj

Vizita Falas në spitalin HYGEIA nga data 13-20 Maj: Kontrollo Nishanet, Parandalo Melanomën!

Për fat të keq, shumica nga ne zgjedhim t’i drejtohemi Qendrave apo Institucioneve të specializuara shëndetësore vetëm në rast të përballjes me sëmundje të rënda, dhe jo për kontrolle apo ekzaminime rutinë. Por, zgjedhja e Qendrës apo mjekut të specializuar edhe për kontrolle mjekësore rutinë është po aq e rëndësishme ose më mirë të themi vendimtare, për të parandaluar në kohë shfaqjen e sëmundjeve të rënda siç është edhe rasti i Melanomës.

Melanoma, është një nga format më agresive të kancerit të lëkurës, e cila prek qelizat që janë përgjegjëse për ngjyrën e lëkurës (melanocitet). Ndër shkaqet kryesore që çon në shfaqjen e kësaj sëmundje është ekspozimi i gjatë ndaj rrezeve të diellit, sidomos gjatë 20 viteve të para të jetës, me incidencë të lartë te personat me lëkurë të bardhë.

Disa statistika mbi Melanomat:

– Melanomat malinje zhvillohen 30% në nishanet ekzistuese dhe 70% në nishanet e rinj.

– Melanomat sipërfaqësore kanë një prognozë prej 95% shanse për mbijetesë, por kjo përqindje bie në 80% mundësi mbijetese nëse melanoma malinje diagnostikohet në fazat e hershme të saj, pra në stadet I ose II.

– Nëse diagnostikimi vonon, pra nëse rasti diagnostikohet në stade të avancuara të sëmundjes, atëhere mundësitë e mbijetesës janë shumë të pakta, duke shkuar në 10-20% mundësi mbijetese.

Pra, bazuar në faktet e mësipërme, kuptojmë rëndësinë vitale e kryerjes së kontrolleve të rregullta (të paktën një herë në vit) për Melanomën.

Si çdo lloj kanceri, edhe Kanceri i lëkurës, është i parandalueshëm nëse diagnostikohet në kohë.

Në Spitalin Hygeia prej kohësh është ngritur Njësia për Kancerin e Lëkurës, e specializuar kryesisht në diagnostikimin & trajtimin e Kancerit të Lëkurës si dhe kontrollin e Nishaneve. Qëllimi ynë është të japim kontributin tonë në minimizimin e rasteve me kancer lëkure, sepse është e dhimbshme dhe e patolerueshme të humbasim pacientë në moshë të re si shkak i mosdiagnostikimit. Kjo sidomos kur dihet që parandalimi në kohë i kësaj sëmundje dhe rritja % së mbijetesës janë plotësisht të mundshme. Kjo është edhe arsyeja që Njësia jonë është e pajisur me teknologjinë mjekësore ndër më bashkëkohore të fushës, siç është edhe aparatura e gjeneratës së fundit në kontrollin e nishaneve, Dermatoskopi FotoFinder. Kjo aparaturë mundëson hartëzimin e nishaneve me një precizion dhe saktësi maksimale, gjë që con në diagnozë të sakta të çdo rasti. Teknologjia bashkëkohore ndërthuret bindshëm me profesionalizmin dhe eksperiencën e mjekëve dermatologë & kirurgë, të specializuar dhe të trajnuar në Qendrat e Melanomës më në zë në; Francë, USA dhe Greqi, duke ju siguruar të gjithë pacientëve diagnostikim dhe trajtim të cilësisë së lartë. Gjatë muajit Maj nga data 13-20 Maj, vizita Falas me Dermatoskop Fotofinder!

LEXO EDHE  Universiteti i Oksfordit ndal testimin e hidroksiklorinës te pacientët me koronavirus

Si përfundim, nëse keni nishane me:

– Formë asimetrike

– Nishane me kufij të crregullt

– Ndryshime në ngjyrë

– Rritje të papritur të përmasave

si dhe, nëse keni histori familjare me kancer të lëkurës, është shumë e rëndësishme të mos neglizhoni dhe të paraqiteni menjëherë për kontroll në Qendra të specializuara për Melanomën, sepse baza e gjithçkaje është diagnostikimi i saktë dhe në kohë.

Fotis Filippos Karantonis PhD, MSc

Kirurg Plastik/Rikonstruktiv/Qendra Anassa nga Hygeia

Tel: 04 23 90 000

https://web.facebook.com/anassangahygeia/