Babai i Ziut kërkoi dënimin me vdekje të gjyshit të Protoduarit/ Mbahet në arrest Doriani…

Dorian Protoduari është mbajtur në arrest nga policia, pas disa orë ndalimi. 31-vjeçari u arrestua nga Forcat e Ndërhyrjes së Shpejtë menjëherë pas protestës së opozitës.

Banorët e Unazës së Re kërkuan për disa orë në një protestë para Drejtorisë së Policisë së Tiranës lirimin e qytetarëve të arrestuar, veçanërisht Dorian Protoduarit.

Historia e këtij të fundit është pak e çuditshme, pasi mbiemri i tij lidhet me atë të kreut të komanduar të Policisë së Tiranës, Ziut.

LEXO EDHE  Ushtronin dhunë në familje, arrestohen dy të "fortë"...

Babai i Dhimitër Ziut ka kërkuar dënimin me vdekje të gjyshit të Doarin Protoduarit. Ndërsa sot Ziu si drejtues i Policisë së Tiranës arreston Dorianin, nipin e Asqeri Protoduari, i arrestuar në vitin 1979, për “sabotim ekonomik”, akuza zyrtare “kishte sabotuar tokën duke e punuar cektë” dhe u dënua me 21 vjet burg.

Sipas një denoncimi nga ish-kryeministri Sali Berisha, Daqi Ziu, babai i Dhimitraq Ziut, ka kërkuar të dënohej me pushkatim gjyshi i Dorit, Asqeri Protoduari.