Si janë pastruar paratë në Hollivud

Është konsideruar si ndër skandalet më të mëdha Botërore, një sagë e korruptimit me para të Shtetit Malajzian, “shpërndarë” edhe në filma hollivudianë, ku përmenden edhe emra të mëdhenj të kinematografisë botërore. Madje, aty përfshihen edhe piktura të Pikasos, jahte luksoze dhe vjedhje të dyshuara të shumta.

Rasti ka mbërritur në gjykatë dhe një proces gjyqësor do të bëhet ndaj ish-kryeministrit të Malajzisë Najib Razak. Najib dhe gruaja e tij thuhet se kanë përvetuar shuma të mëdha parash.
Ky konsiderohet ndryshe edhe rast korrupsioni në nivel global, pasi është shtrirë në 12 vende dhe po punohet në koordinim me Prokuroritë e 12 Shteteve.

LEXO EDHE  Presidenti Trump, thirrje që Rusia t'i bashkohet G7-s

Në SHBA, departamenti i drejtësisë akuzoi dy ish-bankierë të Goldman Sachs për komplot për të pastruar miliarda dollarë të përvetësuar nga fondi i zhvillimit të Shtetit Malazez. “Ky gjyq përfshin jo vetëm Malajzin dhe Najib, kjo përfshin të gjithë sistemin financiar global dhe njerëzit që e kanë sistemuar sistemin në avantazh të tyre”, shtoi Uelshi.


PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here