Nëse doni të keni djalë, konsumoni këtë frut

34592008 - crawling funny baby boy indoors at home

Dëshironi që fëmija juaj të jetë djalë? Sipas një studimi të ri i kryer në Londër duket se ka zbuluar “çelësin” për prindërit që duan të kenë djalë.

Studimi i publikuar nga “The Royal Society”, zbulon se ushqimet që një nënë konsumon para ngjizjes mund të ndikojnë tek gjinia e fëmijëve, sidomos, konsumimi sa më shumë e bananeve (apo ndonjë ushqimi tjetër të pasur me kalium) mund të çojë në lindjen një bebi mashkull.

Në studimin e realizuar morën pjesë 740 gra ku asnjëra prej tyre nuk ishte në dijeni të gjinisë së foshnjës.
Gjatë shtatzënisë së parë, shkencëtarët zbuluan se gjinia e bebes korrespondonte me dietën e nënës para shtatzënisë.

LEXO EDHE  Ato në kërkim të burrit të përbashkët, kryebashkiaku në ndihmë të binjakeve

Nënat të cilat lindën djalë kishin konsumuar më shumë ushqime të pasura me kalium dhe lëndë të tjera ushqyese para ngjizjes, ndërsa hulumtuesit shkencorë besojnë se mund të jetë faktori kryesor në parashikimin e gjinisë.

“Nënat të cilat konsumojnë drithëra për mëngjes janë më shumë të predispozuara të lindin djalë”, thanë shkencëtarët që u morën me studimin.