Lindita Nikolla e dorëzuar nga protesta e studentëve: Keni të drejtë

Ministrja e Arsimit, Lindita Nikolla, ka reaguar pas protestave të fundit të studentëve. Nga një aktivitetet në ku inpektoi investimet e reja, Nikolla tha se është gati të takohet kudo me studentët, por nuk është etike që ajo të shkoj në shesh tek ata. Ministrja e Arsimit, shtoi se ajo pret nga Këshillat Studentor të reagojnë për shumëçka.

REFORMA NË ARSIM
“Po vij nga inspektimi në disa godina. Ku do të shpenzohen 18 milion euro me kushte dhe standarde të mira. Përveç ndihmës nga partnerëve dhe buxheti i i QEVERISË Shqiptare do krijohen kushte të mira dhe Shqipëri do të behet me ligj për rininë. Kam bëre një tur me dëgjesa dhe do kërkojmë llogari sesa dhe si te gjithë aktorët kanë realizuar përgjegjësitë e tyre Arsimi cilësor mbetet sfidë dhe kemi shumë për të bërë, por feromra po jep frytet e saj”.

PROTESTA E STUDENTËVE
“Besoj fort se studentët kanë të drejtë. Protestë është legjitime dhe ka qenë katalizator që të hapim dialog për arsimin e lartë. Sa janë të përputhshme kurrikulat dhe shumë çështje të tjera. Jam e gatshme dhe ky moment shërbeu për një moment të ri reflektimi nga unë e para. Studentët duhet të jenë njerëz që të dinë shumëçka që ndodh në Universitete. S’kam asnjë problem të dal të takohem në fushë as në mal, por mendoj nuk është etike që të merresh vesh në atë mënyrë. Të vendosemi ne kushte të paqta dhe për të dëgjuar njëri-tjetrin e për t’u parë në sy. Jam duke pritur që Këshillat Studentorë si të duan ata të sjellin përfaqësuesit e tyre dhe të diskutojmë shumëçka. Kjo nuk është tërheqje është adresim. Të zgjedhin rrugën e tyre për te qëndruar ne sheshe dhe mejdenan por duhet të fillojmë dialogun.”

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here