Maqedonia shtrin gjendjen e jashtëzakonshme në kufi për të reduktuar fluksin e emigrantëve

Maqedonia ka shtrirë gjendjen e jashtëzakonshme në kufijtë e saj jugorë dhe veriorë deri në qershor 2019 për të reduktuar kalimet e paligjshme të kufirit nga migrantët.

Parlamenti miratoi masën për kufijtë me Greqinë dhe Serbinë për shkak të rritjes së flukseve migratore, njoftoi AP.

Shtetet e Ballkanit mbyllën kufijtë e tyre në fillim të vitit 2016 për emigrantët që drejtoheshin nga Greqia në zemër të Evropës. Megjithatë, Maqedonia regjistroi më shumë se 6,600 kalime të paligjshme të kufijve në gjysmën e parë të vitit 2018.

Ekipet e policisë nga disa vende të BE po ndihmojnë kolegët e tyre maqedonas për të patrulluar kufijtë.

Maqedonia së pari shpalli gjendjen e jashtëzakonshme në zonat e saj kufitare në gusht 2015 pasi dhjetëra mijëra emigrantë hynë në mënyrë të paligjshme në vend.

Loading...

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here