Ushqimet që ndikojnë te cilësia e seksit dhe problematika e tyre

Problemet seksuale mund të lidhen me ngrënien e disa ushqimeve. Kështu, pirja e kafesë mund t’ju ndihmojë të ngrini epshin e dobësuar.

Një oriz integral mund të lehtësojë ndjenjën e neveritjes ndaj seksit, ndërsa avokado mund të rrisë kënaqësinë.

Impulsi seksual i shëndetshëm ndihmon lëkurën në prodhimin e vitaminës D. Seksi gjithashtu inkurajon prodhimin e “hormonit të dashurisë” të oksitocinës, gjë që ju ndihmon të mbani mend më mirë.

Bërja seks 3 ose më shumë herë në javë redukton me 50% rrezikun e sëmundjeve të zemrës te meshkujt. Kohët e fundit është zbuluar se aktiviteti seksual mund të mbrojë meshkujt e moshuar nga kanceri i prostatës.

Sipas studiuesve, dëshira e reduktuar seksuale mund të jetë shenja e parë që ka një problem me një nga 4 kimikatet kryesore të trurit: dopamin, acetilkolin, GABA ose serotonin.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here