Rregullat për tu dobësuar me ‘ndërgjegjje’

Ka 5 rregulla për të ngrënë “me ndërgjegjje” (të hahet me vetëdije, ushqimi duket më i shijshëm dhe hahet më pak) për të humbur peshë dhe për të qenë më të shëndetshëm.

Njohur vetëm pak vite më parë, mënyra ‘e ndërgjegjshme’ e jetës është gjithnjë e më shumë e aplikuar në luftën kundër obezitetit. Në të vërtetë, ekziston një ‘qendër për të ngrënë me ndërgjegjje’ me disa psikologësh dhe trajnerësh të specializuar.

Ata kanë dhënë 5 rregullat për tu ushqyer shëndetshëm dhe për të rënë në peshë më shpejt.

1.Hani gjithmonë ulur.

2.Shijoni me kujdes dhe ngadalë çdo ushqim duke i ndarë me rradhë.

3.Përtypni ngadalë duke shijuar cdo kafshatë.

4.Krijoni një mjedis të përshtatshëm që ndihmon përqendrimin në ushqim.

5. Buzëqeshni gjithmonë para se të kafshoni.

Loading...

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here