Ja si dallohet nëse rrezikoheni nga infarkti

Shkencëtarët në Brazil kanë ardhur me një zbulim alarmues! Meshkujt që nuk mund të mbërthejnë kopsën e parë të këmishës, rrezikohen nga infarkti. Meshkujt që kanë qafë më të trashë janë më të rrezikuar nga sëmundjet e zemrës.

Shkencëtarët kanë vëzhguar rreth 4.000 meshkuj dhe kanë konstatuar se masa mesatare e mashkullit duhet të jetë 38 centimetra.

LEXO EDHE  Covid-19 në Shqipëri, 99 raste të reja në 24 orët e fundit. Harta e shpërndarjes

Shtimi i masës për 2,5 centimetra sipas kësaj mesatares, për 32%, shton rrezikun nga diabeti, 24%  nga shtypja e lartë e gjakut dhe deri 50 % sepse kanë trigliceride më të larta.

Shtresat në qafë mund të shkaktojnë inflamacione në enët e gjakut. Nëse qafën e keni më të gjerë se 38,8 centimetra, kontrolloni shtypjen e gjakut, sheqerin dhe kolesterolin.PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here