Pasojat e shpërthimit në Patos Marinzë një vit më pas, krijohen gropa thithëse (Video+Foto)

Ende pa u mbushur një vit nga shpërthimi i pusit në Patos-Marinëz, pasojat jaë të dukshme. Në oborret e banesave  që ndodhen pranë pusit që shpërtheu kanë filluar që të hapen gropa thithëse.

Banorët shprehen të frikësuar pasi një ditë këto gropa septike mund të “zhdukin” edhe banesat e tyre.

Tashmë që po afrohet dhe stina e nxehtë e verës, lagështira e nëntokës ikën dhe toka do fillojë të shëmbet e për pasojë mund të shëmben edhe banesat e tyre.

Banorët shtojnë gjithashtu se kanë mbetur pa ujë të pijshëm ndërkohë që ujin për të larë për të larë enët, teshat apo për punë të ndryshme  e mbushin në çesma apo burime.

LEXO EDHE  DW: Në kufirin Shqipëri-Greqi lulëzon kontrabanda e kanabisit

Çdo familje ka pus por uji është i ndotur dhe nuk shërben as për të pirë dhe as për të larë.

Situata sa vjen dhe bëhet më e rëndë  për banorët e Marinzës që jetojnë në zonën kryesore që u përcaktua nga specialistët  e naftës pas shpërthimit të pusit në Marinzë në 1 prill të një viti më parë.

Edhe pse ata janë ankuar dhe vazhdojnë të ankohen ende nuk po marrin zgjidhjen e duhur.

 PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here