Nga e diela një orë më pak gjumë, ndërrohet ora

Sot dita zgjati 12 orë e shtatë minuta nga ku regjistrohet si dita e parë e pranverës. Dita nisi në orën 5:30.

Ardhja e stinës së pranverës përcaktohet me ndjekjen e qendrës së diellit sipas ekliptikës. Pranvera do të zgjasë deri më 21 qershor, kur fillon stina e verës.

Zakonisht, 21 marsi është dita e parë e pranverës emërohet si ditë e barabartë, që nënkupton se gjatësia e ditës dhe natës është e njëjtë, pra nga momenti i lindjes deri në momentin e perëndimit të diellit, kanë kaluar 12 orë.

Me ardhjen e pranverës të dielën e fundit të muajit mars ndodh edhe ndërrimi i orës.

 PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here