“Loro Borici” drejt përfundimit

Stadiumi më i madh në vend, Loro Borici, është pothuajse gati. Pothuajse në fakt është një koncept relative, megjithatë është e sigurtë që në shtator në fillim të edicionit të ri si për Vllazninë ashtu dhe për përfaqësuesen gjithcka do të jetë gati.

Shumica e punimeve kanë përfunduar. Tribuna kryesore dhe tribunat e vogla pas portave kanë përfunduar ndërkohë që kanë mbetur të paktën dhe 1 mijë stola për tu vënë përvec mobilimit të tribunës qëndrore. Kapaciteti I stadiumit të ri do të jetë rreth 18 mijë vende, ndërkohë që tapeti është shtruar I tëri. Tabela elekttronike do të vihet në një prej tribunave të vogla anësore, ndërkohë që kullat e dnricimit pritet të instalohen shumë shpejt. Stadium është parashikuar të jetë me pistë por distance nga tribunat nuk është aq e madhe sa nga ajo e Qemal Stafës dhe nëse qëndron në pika të ndryshme të impiantit shikimi I fushës dhe ndeshjes preuspozohet të jetë shumë komod. Të paktën 100 stola do dalin jashtë loje në këndin e përfundimit të tribunës anësore me tribunën kryesore megjithatë aty parashikuar të ketë shkallë ose shitës ambulantë. Tribuna kryesore është strkturuar e tëra dhe përvec 4-5 kateve do ketë dhe dy kate nëndhe. Në këtë sektor të rëndësishëm pritet të bëhet mobilimi I plotë I sallave, ndërkohë që mbulesa kryesore ka përfunduar.

Nëse stadium në tërësi brenda tij ka kryer shumicën e punimeve ka edne shumë për të bërë jashtë dyerve, me hapësirën e domsdosohme të kërkuar si për rrugën që të dërgon në impiant ashtu dhe për hapësirën e parikimit që mesa duket do kërkojë dhe dëmshpërblimin e shtëpive private që gjenden në afërsi të stadiumit.

Fillimisht u tha që do përfundonte për ndeshjen me Serbinë, më pas u shty por me shumë gjasa në shtator do jetë gati. Gjithsesi si thuhet në të tilla raste, më mirë vonë se sa kurrë.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here