Siguria ushqimore vijon të mbetet një problem për konsumatorin shqiptar, duke rrezikuar jetën e qytetarëve. Denoncimi publik për rastin e fundit të ushqimeve jashtë standardëve që u serviren qytetarëve, është ai i gazetares Eglantina Alliaj.
Ajo tregon një produkt të markës EHW (salçiçe) që thotë se e bleu në një market. Nga fotot e postuara në rrjetet sociale, në salçiçe duket një blanë e pazakontë, ndërsa gazetarja shkruan se vinin edhe një erë të rëndë.
“Te mbrojme veten/ Sot ne mengjes Keto salcice te EHV i bleva te marketi i lagjes, u tmerrova sa e hapa pakon, te gjitha ishin keshtu: me njolla te erreta dhe te hapura ne njeren ane, edhe pse ne pako te mbyllur, era e rende! Lexova daten e skadences dhe ishte: 14/05/2019! E ktheva menjere pas. Na e shpifen, kam ende ne mendje ushqimet ne hormone apo pluhuri i tulles dhe allcise qe perdor in! Vdekshi ishalla se Po na vdisni perdite! Une do publikoj cdo gje sikur kjo, dhe te gjithe duhet te bejme keshtu…le te na hedhin ne gjyq Keto kompani vrasese dhe prodhues vrasës”, shkruan ajo.
Së fundmi, në media dhe rrjetet sociale janë publikuar raste të ushqimeve të rrezikshme për shëndetin e qytetarëve. Një verifikim ka nisur nga prokuroria për një rast të tillë, njoftuan dje burime zyrtare nga organi i akuzës. /BN/
*Denoncimi/ AKU ‘fle gjumë’, shqiptarët nuk hanë dot as bukën të sigurt
*(VIDEO) Skandali me ushqimet/ Si rriten dhe skuqen domatet me hormonin e dëmshëm “Ethomex”