Ndoshta është ushqimi i preferuar për shumë prej nesh, por rezultatet e një studimi të ri do t’ju trondisin.
Analiza u krye në 258 mostra anonime të mishit që përdoret nëpër fast food-e, nga 79 marka që përfshinë 22 shitës.
Tre mostra rezultuan pozitiv për AND miu, ndërsa një përmbante gjurmë të ADN-së njerëzore, zbuluan studiuesit.
Trembëdhjetë përqind e të gjitha produkteve janë gjetur të jenë ‘problematike’, por kjo shifër u rrit në 23.6 për qind, kur shkencëtarët shqyrtuan produktet vegjetariane.
Në përgjigje të gjetjeve, Dr. Michael Doyle, drejtor i Qendrës për Sigurinë e Ushqimit në Universitetin e Georgia-s, tha se prania e këtyre mikrobeve të veçanta nuk mund të jetë shumë problematike për njerëzit.
Dyzet e gjashtë për qind e mostrave përmbanin më shumë kalori se sa raportohej në etiketa apo menu.
Raporti vuri në dukje: “Në mesin e këtyre 119 mostrave, kemi vërejtur një mesatare prej 39.6 më shumë kalori sesa është raportuar në etiketa apo menu. Në 49% të mostrave, kemi vërejtur më shumë karbohidratet se raportimi në etiketa apo menu. Në mesin e këtyre 127 mostrave kemi vërejtur një mesatare prej 4.2 gram më shumë karbohidrateve për mostër”.
Burimi: DailyMail