Eksperti i Ekonomisë Fatos Çoçoli zbuloi se sa do të na kushtojë tavolina e vitit të ri.
Çoçoli tha se në disa elementë tradicional të tryezës së fundvitit çmimet janë rritur shumë si 15% më tepër gjeli i detit, 25% më tepër mishi i viçit, ndërsa pak a shumë në të njëjtat vlera mbeten ëmbëlsirat dhe lodrat.
“Rritja reale brenda një viti e disa elementeve tadicional të tryezës sonë të vitit të ri. Gjeli i detit nga 11 mijë është rritur +15%. Je me fat po e gjete 1250 lekë. Mishi i viçit ka një rritje shumë të fortë, 1500 lekë shkon kilja. Djathi dhe gjalpi janë rritur gjatë gjithë këtij viti dhe ajo është rritje e fortë. Perimet kanë kërcyer më tepër po ashtu edhe frutat nuk bëjnë shaka. Lodrat janë rritur më pak. Ëmbëlsirat rezistojnë akoma, pema e vitit të ri edhe ajo ka rritje. të gjitha elementet e tryezës kanë pësuar rritje”,-tha eksperti i ekonomisë Fatos Çoçoli per Euronews Albania.