Media e njohur CNN, ka shkruar së fundmi një artikull për Shqipërinë, mbi bukuritë natyrore, historinë, mirëpritjen, dhe ushqimin e vendit tonë.
Bregdeti shqiptar ka tërhequr shumë vizitorë, të cilët janë mahnitur nga deti i kaltër. Por pas nuk mbetet edhe ushqimi, ku për të huajt çmimet janë të përballueshme.
“Shumë më pak i vizituar nga turistët se sa Greqia fqinje në jug ose Italia përtej Adriatikut, vendi i Gadishullit Ballkanik të Shqipërisë është ende disi një sekret i ruajtur nga afër mes udhëtarëve të zgjuar – por nuk ka gjasa të qëndrojë në hije për një kohë të gjatë. Kroatët dhe evropianët në përgjithësi po zbulojnë bregdetin shqiptar,” tha Mandic i Secret Dalmacia.
“Është përrallore, është tepër i lirë. Ushqimi, historia, mikpritja, natyra, plazhet, gjithçka është këtu”.
Ndër plazhet për t’u eksploruar përgjatë asaj që quhet Riviera Shqiptare janë Ksamili, pranë kufirit me Greqinë, Himara dhe Dhërmiu më në veri, ku mund të ushqeheni me pjata të lira me karkaleca deti, oktapod të pjekur në skarë dhe peshq të freskët të nxjerrë direkt nga deti Jon”,- shkruan ndër të tjera CNN.