“Më duhen për një studim”, VOA: Si u shpërnda lista e pagave nga dy IT e Drejtorisë së Tatimeve

Në Shqipëri, prokuroria e Tiranës njoftoi sot se ka arrestuar të paktën 4 persona në kuadër të hetimit të nisur për rrjedhjen e të dhënave zyrtare mbi pagat e mbi 690 mijë qytetarëve, të cilat u shpërndanë përmes aplikacionit Whatsapp, pak javë më parë.

Mes personave të arrestuar dy janë punonjës së IT në Drejtorinë e përgjithshme të Tatimeve., Eni Qirjako dhe Andi Agaraj. Sipas Prokurorisë, ka qenë Qirjako e cila ka nisur punë në korrik të vitit 2020, dhe që vetëm pak muaj më pas rezulton t’i ketë kaluar herë pas here të dhënat kolegut të saj Agaraj. Ky i fundit mësohet t’i ketë kërkuar të dhënat nën justifikimin e një studimi.