Rritet çmimi i gjelit të detit para festave

Në prag të festave të fundvitit, konstatohet rritje e çmimit në të gjitha produktet, e veçanërisht në atë që është edhe simboli i tryezës, gjeli i detit.

Fermerët në Baldushk thonë se zinxhiri i rritjes së çmimeve ka prekur dhe tregun e shpendëve.

Çmimi i shitjes luhatet nga 800 lekë kilogrami që ishte një vit më parë në 900-1000 lekë kilogrami këtë vit.

LEXO EDHE  “Në fillim punonin për rusët e italianët”, Zyra e OKB: Mafia shqiptare po dominon trafikun e drogës

Shkak për këtë thonë se është rritja e çmimit të mistrit.

“Ka shku misri 70-80 mijë kuintali. Kanë për të shku dhe 12 mijë lekë pulat dhe gjelat.”,- shprehet një fermer.