Katër kandidatë në garë për kryetarin e ardhshëm të LSDM-së

Jovan Despotovski, drejtori i Zonave teknologjike industrial zhvillimore, dorëzoi kandidaturën e tij për kryetar të LSDM-së, ashtu siç kishte paralajmëruar një ditë më parë. Me programin “Koncept 28″, ai bëhet kandidati i katërt i cili zyrtarisht i hyn garës për të parin e socialdemokratëve. Despotovski thotë se nga ky proces demokratik, LSDM-ja do të dalë më e fuqishme.

“Me Konceptin 28 ofrojmë qasje ndryshe në krijimin dhe zbatimin e politikave dhe masave. Ofrojmë koncept në politikë i cili nuk niset nga “Kush” dhe nga “Si” dhe “Çfarë njeriu ose njerëzish” në duhen. Koncept që, përmes krijimit të rezultateve të matshme, do ta forcojë LSDM-në si organizatë politike udhëheqëse në Maqedoninë e Veriut edhe pas zgjedhjeve të ardhshme parlamentare. Koncept që do të sigurojë vazhdimësi dhe cilësi në zbatimin e vlerave bashkëkohore dhe politikave progresive deri në vitin 2028.”- deklaroi Jovan Despotovski, drejtor i Zonave teknologjike industrial zhvillimore.

LEXO EDHE  Berisha: Bashës i është bërë presion nga SHBA me anë të dosjes së ‘Nick Muzin’

Përveç Despotovskit, në zgjedhjet brendapartiake, anëtarësia do të ketë mundësi të zgjedhë mes Frosina Remenskit, ish nënkryetare dhe ish deputete e LSDM-së, Dimitar Kovaçevskit, zv/ministër i Financave dhe Vllastimir Aleksovski, anëtar dhe aktivit në degën e Kumanovës.

Kandidatët për kryetar të LSDM-së

Frosina Remenski, ish nënkryetare dhe ish deputete e LSDM-së

Dimitar Kovaçevskit, zv/ministër i Financave

Vllastimir Aleksovski, anëtar dhe aktivit në degën e Kumanovës

Remenski dhe Kovaçevski dorëzuan programet e tyre në të njëjtën ditë. Të dy thanë se synimi i tyre është kthimi i unitetit brenda anëtarësisë dhe partnerëve të koalicionit. Kovaçevski madje gëzon edhe mbështetjen e kreut aktual Zoran Zaev.

Më 12 dhjetor, anëtarësia e LSDM-së në zgjedhje të drejtpërdrejta do të zgjedhë kryetarin e saj të ardhshëm. Kryetari që do ta zëvendësojë Zaevin pritet të jetë edhe mandatar për kryeministër.