Tabaku: Qeveria nuk ka pasur si qëllim luftën reale ndaj pastrimit të parave

Gjatë mbledhjes së komisionit të integrimit kryetarja e komisionit Jorida Tabaku u shpreh se kufta kundër pastrimit të parave është një nga pikat që Shqipëria duhet të përmbushë për konferencën e parë ndërqeveritare.

Tabaku tha se një luftë e tillë është fiktive.

Ajo u shpreh se në kohën kur ishte nënkryetare e komisionit të ekonomisë dhe financave ka kërkuar informacion për pastrimin e parave. Tabaku u shpreh se qeveria nuk ka pasur si qëllim luftën reale dhe se fakteqësisht disa nga pikat e këtij ligji nuk janë konform dhe standart Acquis.

LEXO EDHE  Dëbora në Kukës, bllokohet rrugët rurale

Ne jemi opozitë, u shpreh Tabaku, nuk jemi qeveri dhe vullnetin tonë nuk mund tia kalojmë qeverisë. I takon asaj të ketë vullnet për të luftuar pastrimin e parave.