Arabia Saudite po ndërton qytetin me tetë cepa që pluskon në ujë

Princi i kurorës i Arabisë Saudite ka njoftuar se ‘Oxagon’, është projekti utopik për të cilin pretendon se është ‘struktura më e madhe pluskuese në botë’.

Arabia Saudite ka nisur një seri projektesh madhështore mes të cilave është dhe qyteti industrial hektagonal që do të pluskojë mbi sipërfaqen e Detit të Kuq.

Princi i kurorës Mohammed bin Salman njoftoi sot projektin e “Oxagon”, që do të ndërtohet në jugperëndim të zonës së Neom, edhe ky një megaqytet i ri futuristik  për të cilin autoritetet pretendojnë se do të jetë 33 herë më i madh se New York City.

LEXO EDHE  Fundi i një epoke/ Sa vende pune do të kushtojë heqja e motorit me naftë?

Ndërsa gjysma e qytetit të Oxagon do të qëndrojë mbi sipërfaqen e Detit të Kuq, në një thellësi prej 500 metra.

“Oxagon do të jetë katalisti i rritjes ekonomike dhe diversitetit në Neom e më gjerë në të gjithë mbretërinë, duke plotësuar ambiciet tona për projektin Vision 2030,” thuhej në deklaratën e princit, duke iu referuar strategjisë ekonomike të “diversifikimit” për shmangien e varësisë nga burimet e naftës.