Vjosa Osmani konfirmon ftesën e Biden në Samitin për Demokraci

Foto - AP / Visar Kryeziu

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, do të marrë pjesë në Samitin për Demokraci të organizuar nga Shtëpia e Bardhë. Osmani, në një postim në mediat sociale, ka publikuar ftesën që i ka mbërritur nga Presidenti i SHBA, Joe Biden dhe shkruan se është e nderuar që do të marrë pjesë në këtë samit.

Më tej, ajo shkruan se Kosova është shembull i ndritur i përpjekjeve të vazhdueshme për liri e demokraci  dhe si e tillë është model për rajonin dhe më gjerë.

Letra e Joe Biden për Vjosa Osmanin

Falënderoj Presidentin Biden për ftesën në Samitin për Demokraci të organizuar nga Shtëpia e Bardhë si dhe vlerësimin për partneritetin e ofruar nga Kosova për të punuar drejt fuqizimit të shoqërisë demokratike që respekton të drejtat e njeriut, të cilat ia mundësojnë secilit qytetarë ta përmbush potencialin e vet.

Pas takimeve produktive të javës së shkuar në Ëashington, në të cilat jam njoftuar se Kosova do të jetë pjesë e këtij Samiti, jam e nderuar ta pranoj ftesën nga Presidenti Biden. Republika e Kosovës është shembull i ndritur i përpjekjeve të vazhdueshme për liri e demokraci. Si e tillë është model për rajonin tonë dhe më gjerë. Kosova do ta ndajë përvojën e saj të veçantë në ndërtimin e institucioneve dhe praktikave demokratike, në partneritet të jashtëzakonshëm me miqtë tanë ndërkombëtar – ku rol prijatarë kanë pasur Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Jam e lumtur që në emër të Republikës së Kosovës do t`i prezantoj të arriturat dhe sfidat që i kemi, si dhe do të angazhohemi bashkërisht që gjatë 12- muajve të ardhshëm ta zbatojmë një plan ambicioz për fuqizimin e mëtejmë të demokracisë sonë të re në mënyrë që qytetarët tanë t`i ndjejnë përfitimet e një udhëheqjeje demokratike të bazuar në sundim të ligjit, të drejta të njeriut dhe gjithëpërfshirje shoqërore”, shkruan Osmani në mediat sociale.

LEXO EDHE  “Do ta shihni se çfarë do ju bëj kur të hiqni uniformat”, shqiptari i bën presion 3 policëve