PS kërkon të zgjaten afatet e vettingut, ja çfarë propozimi bën

Shumica socialiste propozon zgjatjen e mandatit të Komisionerit të Pavarur të Kualifikimit dhe Komisionerit Publik deri në 31 Dhjetor të vitit 2024.

Vendimin që procesin e vettingut të magjistratëve ta mbyll KPK-ja dhe jo Kolegji Zgjedhor i Prokurorëve dhe ai i Gjyqtarëve, siç është e parashikuar në kushtetutë pas Qershorit të vitit të ardhshëm.

LEXO EDHE  Në emër të Teatrit Kombëtar nuk duhet të mbanit fjalim tek Art Turbina zoti Basha

Amendamenti është depozituar në Kuvend me firmën e mbi 28 deputetëve. Partia Demokratike thotë se nuk ka pazar me PS.