Garda ruan Kryetarin e opozitës, PD: Diversion, vendimin e ka marrë Berisha

Partia Demokratike ka reaguar ndaj vendimit më të fundit të Qeverisë Rama, i cili ka shtuar listën e personaliteteve që do të ruhen nga Garda e Republikës.

PD ka sqaruar se diversionet që bëhen në media, se mes personaliteteve është edhe Kryetari i opozitës, synojnë tërheqjen e vëmendjes, pasi një vendim i tillë është marrë që në vitin 2007.

“Nëpër disa media Edi Rama ka propaganduar sot se Garda e Republikës do të mbroka Kryetarin e opozitës.

LEXO EDHE  Shkup/ Arrestohet 62-vjeçari pasi vrau nënën e tij me thikë

Gjithçka për të hequr vëmendjen nga situata dhe për të bërë diversion. Të paktën që prej 2007, Garda e Republikës ruan Kryetarin e opozitës, sipas ligjit dhe vendimeve të Këshillit të Ministrave.

Për pasojë, edhe kryetari i PD, gjatë gjithë kohës, pa asnjë ndërprerje, ka qenë nën ruajtjen e Gardës së Republikës, siç legjislacioni në fuqi ka parashikuar”, thuhet në reagimin e PD.