Kriza e energjisë/ Rama: Nuk do ketë rritje çmimi për familjet dhe biznesin e vogël

Kryeminsitri Edi Rama ka prezantuar gjatë një konferencë të jashtëzakonshme planin e masave për përballimin e krizës së energjisë.

Rama deklaroi se nuk do të ketë rritje çmimi për familjarët dhe biznesin e vogël.

Duke refuzuar kategorikisht cdo pretendim se kjo krizë e rëndë nuk ekziston, nuk ka lidhje me Shqipërinë, dhe duke thënë se kjo krizë mund të jetë me pasoja monetare të rënda për vendin, unë ju them: plani ynë i kundërveprimit nuk parashikon rritjen e çmimit të energjisë për konsumatorët familjarë, bizneset e vogla. Stuhia e kësaj krize, sipas ekspertëve, parashikohet ta ketë fazën e saj agresive deri në verën e ardhshme. Plani ynë mbulon pikërisht këtë periudhën, ndërkohë që qeveria po përgatit një konsultim kombëtar

Plani ynë i masave ka 3 pika:

Garantimin për furnziimin e pandërprerë të energjisë elektrike.

Mbrojtjen e familjeve nga rritja e çmimit të energjisë elektrike.

Mbrotja e formatimit likuid’, deklaroi Rama.

LEXO EDHE  Voton edhe Abdixhiku: Qytetarët po vendosin për të ardhmen