Lehtësohen masat anti- Covid në Itali, hapen diskotekat dhe hiqen maskat

Qeveria italiane ka aprovuar masa më lehtësuese antiCovid që do të hyjnë në fuqi më 11 tetor e vetëm pak ditë para datës 15 tetor kur pashaporta shëndetësore do të jetë e detyrueshme në çdo ambient të mbyllur publik, institucion publik e privat e për të gjithë punonjësit e sistemit publik e privat.

Masat lehtësuese të marra pak orë nga ekzekutivi i qeverisë Draghi parashikojnë kapacitetin deri më 75% për publikun në stadiume e hapura (deri më sot ishte në 60%),  60% në stadiumet e mbyllura. 100% publik i lejueshëm në kinema e teatro, si dhe hapjen e diskotekave me 50% të klientëve të mundshëm të tyre.

Hapja e diskotekave vjen pas dy vitesh mbyllje nga emergjenca shëndetësore e klientët duhet të zbatojnë një protokoll sjellje të paracaktuar, që kërkon mbajtjen e detyruar të maskës në të gjitha ambientet e diskotekës me përjashtim të pistës së kërcëmit, moment i krahasuar me një aktivitet fizik në ambient të mbyllur.

LEXO EDHE  Sterilizohen 24 hipopotamët e baronit të drogës Pablo Escobar

Lokalet e mbyllura duhet të përdorin një sistem ajrosje të sigurt e jo që riciklon ajrin e brendshëm. E për të gjithë personat që do të frekuentojnë këto ambiente është i detyrueshëm Green Pass, pra pashaporta e gjelbër që vërteton se ka kryer 1 o dy dozat e vaksinës, apo ka kryer tamponin në 72 orët e fundit ose ka kaluar Covid jo më larg se gjashtë muaj.