Anglia në vështirësi për shoferë të kamionëve, pritet të japë viza pune të përkohshme për të huajt

Britania e Madhe është në vështirësi për shoferë të kamionëve që bëjnë shpërndarjen e mallrave. BBC raporton se ka mungesë të rreth 100 mijë shoferëve në vendin ishullor, sipas Shoqatës së Transportit Rrugor në Mbretërinë e Bashkuar. Për këtë arsye, qeveria britanike po mendon që të lehtësojë rregullat dhe të japë viza për shoferët e huaj të kamionëve në mënyrë që të kenë mundësi të punojnë në Britani të Madhe.

LEXO EDHE  Putin "shpërblen" të vaksinuarit: Duhet të kenë dy ditë pushim

Këto vendime pritet të merren këtë fundjavë, sipas raportimeve nga mediat britanike.

Mund të jepen deri në 5 mijë viza të përkohshme pune për shtetasit e huaj vetëm për shoferët e kamionëve, raporton BBC.

Shteti ishullor duket se po përballet me vështirësi në furnizimin me karburant të pikave të dedikuara dhe me shpërndarjen e mallrave.