Skandali i evakuimeve nga Afganistani, një tjetër ministër jep dorëheqjen në Holandë

Ministrja holandeze e Mbrojtjes, Ank Bijleveld, ka dhënë dorëheqjen lidhur me trajtimin e evakuimeve nga Afganistani nga qeveria, duke njoftuar lëvizjen e saj një ditë pasi ministri i jashtëm i Holandës dha dorëheqjen .

Të dy figurat e profilit të lartë u akuzuan nga ligjvënësit se mbanin përgjegjësi për reagimin e ngadaltë të qeverisë ndaj rritjes së talebanëve në Afganistan dhe menaxhimin e trazuar të evakuimeve.

LEXO EDHE  Sir David Amess: I dyshuari për vrasjen e deputetit u arrestua sipas Aktit të Terrorizmit

Ank Bijleveld, e cila zbuloi largimin e saj nga zyra të premten, fillimisht kishte refuzuar të linte dorëheqjen, por u rishqyrtua pas kritikave të rënda nga anëtarët e partisë së saj Demokristiane.

“Unë doja të përfundoja misionin tonë për t’i sjellë ata që janë ende në Afganistan dhe që mbështeten tek ne në siguri,” tha Bijleveld.